Moetivatie of motivatie

Gecertificeerd coach in het onderwijs

Werk je als leerkracht, coördinator, intern begeleider of specialist en heb je van daaruit een coachende rol? Of vind je het leuk om nieuwe collega’s in te werken en te coachen? Volg dan de compacte opleiding tot gecertificeerd coach speciaal voor onderwijsprofessionals. Een opleiding voor jouw dagelijkse praktijk.

Na deze opleiding heb je de bagage vanuit praktijk en theorie om bewust te begeleiden en daarmee mensen in beweging te zetten.

In te zetten bij:

  • nieuw personeel inwerken
  • zij-instromers behouden
  • huidig personeel ondersteunen
  • kinderen begeleiden

Wat gaan we doen

In 8 bijeenkomsten bieden we een overzicht van bruikbare coachingstechnieken in het onderwijs. De theorieën van onder andere transformeel leren, situationeel coachen, persoonlijke effectiviteit, communicatiestijlen en transactionele analyse ondersteunen de praktijkopdrachten. Deze praktijkopdrachten zijn het onderwerp van 2 supervisiebijeenkomsten in kleine groepjes onder leiding van de trainer.

We besteden aandacht aan resultaatgericht coachen, probleemgestuurd coachen, oplossingsgericht coachen, coachen met observatie en coachen van kinderen. Ook maken we een uitstapje naar provocatief coachen en besteden we aandacht aan jezelf als coach. Waar ligt je kracht en waar liggen je valkuilen?

Opbrengst: je leert hoe je (nieuwe) collega’s en leerlingen kunt coachen en wordt gecertificeerd coach in het onderwijs. Voor wie? Leerkrachten, intern begeleiders, coördinatoren, specialisten Studiebelasting: 70 uur Voorwaarde: 'voor jouw dagelijkse praktijk' betekent dat je minimaal 1 (toekomstige) collega en 2 leerlingen coacht gedurende de opleiding.

Meer informatie?

Wl je meer informatie over deze opleiding? Neem contact op met:

Ellen de Schiffart Senior Onderwijsadviseur & GZ-psycholoog (n.p.) 06 52 34 08 05 edeschiffart@obdnoordwest.nl